Ce rame imi aleg pentru ochelarii progresivi?

Experienta tehnicianului optometrist este foarte importanta atunci cand vine vorba de alegerea unei rame pentru ochelarii dvs progresivi. Nu orice rama poate fi folosita pentru montarea lentilelor progresive si nu oricum.

Este posibil ca rama pe care ati ales-o sa vi se para cat se poate de normala, dar un ochi experimentat poate “citi” ca este vorba de o raza de curbura mai aparte sau de alte caracteristici care va expun la un risc de ne-acomodare cu ochelarii progresivi.

In cazul in care ati ales o rama mai speciala pentru ochelarii dvs progresivi, tehnicianul nostru optometrist poate cere de la compania producatoare realizarea unui Precal.

Ce inseamna un Precal?

Precal  implica o Pre-Calculare, de catre producatorul de ochelari, a anumitor parametri speciali ai lentilelor, special pentru dvs. Este vorba de o personalizare mai aparte a lentilelor progresive, care implica un cost suplimentar, dar asigura un grad mai mare de acomodare cu ochelarii progresivi.

Pentru a realiza un Precal sunt necesare mai multe detalii, printre care:

  • Tipul de lentile dorite (de exemplu: lentile progresive)
  • Prescriptia dvs medicala
  • Filtrele specifice lentilelor pe care doriti sa le cumparati
  • Distanta inter-pupilara
  • Dimensiunea si forma propriu-zisa a ramei pe care ati ales-o

In urma realizarii unui Precal, va fi aleasa grosimea cea mai portrivita si forma cea mai potrivita pentru lentilele dvs, pentru a va asigura o acomodare rapida si usoara cu ochelarii progresivi.